sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Geelilakkaus

Olen jo pitkään ollu innostunut kokeilemaan geelilakkauksia. En tee minkäänlaisia rakennekynsiä, mutta olin kiinnostunut kokeilemaan geeliä koostumuksen, pysyvyyden ja muiden seikkojen kannalta, ja tietenkin olin kiinnostunut käyttämään UV-uunia. :D

Aikoinaan Sonne teki postauksen kyseisestä hommasta, ja siitä minä innostuin. Mutta Sonnella oli käytössä Cesarsshopista saatu hintavampi ''kalusto'', mutta minullahan ei tosiaankaan ole varaa sellaisiin summiin, mitä tälläisestä geelilakkaus setistä vaaditaan. (Olisikohan 100 e paikkeilla.) No tässäkohtaa tietenkin avataan eBay ja katsotaan mitä sieltä löytyypi. Joten kaikki geelilakkausvälineeni olen tilannut eBaystä, paitsi cleanserin ja removerin, ne ovat Cesarsshopista.

Tilasin eBaystä kolme erisävyistä geelilakkaa. Vaaleanpunainen, sininen jossa on shimmeriä, sekä perus musta. Hintaa yhdelle putelille tuli posteineen n. 2,5 euroa.

Photobucket

Tilasin myös Top ja Base Coatit, niillekkään ei tullut hintaa kuin muutama hassu euro kappaleelta. Tilasin myös kynnen pH-arvoa tasapainottavan Bond Aidin, 5e.

Photobucket

Tilasin Cesarsshopista Removerin ja Cleanserin, niille hintaa tuli muutamia kymmeniä euroja. Olen myös tietenkin tilannut buffereita, nukattomia vanulappuja ja muuta pientä kivaa.

Photobucket


En ottanut kuvaa UV-uunista (36W), mutta sekin on myös eBaystä, hintaa tuli n. 30 e. Testasin ensimmäiseksi mustaa geelilakkaa, prosessi oli pitkä ja tuskallinen, mutta ihan ok lopputulos tuli ensimmäiseksi kerraksi. Työasentoni ei ollut ergonominen ja valaistus oli päin peetä.. :D Ehkä ensi kerralla onnistuneemmin..

Photobucket

Nämä geelilakkaukset taitaa kyllä sopia paremmin lyhyisiin kynsiin.. En tee mitään ohjeita tai tutoriaalia kyseisestä aiheesta, mutta jos jotakuta kiinnostaa, teen sen enemmän kuin mielelläni! Kommenttia vain tähän suuntaan. :)

Nyt vielä listaan plussat ja miinukset kyseisestä prosessista, halppisvälineistä ja lopputuloksesta. 

+Uunin jälkeen kynnet totta tosiaan ovat kuivat ja kovat,
eli lakkailujen jälkeen ei kynsiä tarvitse sen kummin varoa.
+Sopii niille jotka eivät jaksa kynsiään usein laittaa, tai ne katkeavat helposti.
+Toimiva homma halvemmillakin välineillä.
+Geelilakka ei kuivu ennenkuin olet sen uunissa kovettanut, se on tosin myös miinus jos tulee virheitä. 8)
-Nämä geelit eivät lähteneet millään kynsilakanpoistoaineella, eikä varsinkaan tuolla geelilakan poistoaineella.. Tuo poistoaine toimii varmaan paremmin Cesarsshopista saataviin geelilakkoihin. Eli minun piti viilata kynsilakat pois kynsistä, mutta kyllä osa lähti rapsuttelemallakin. Huono homma sinänsä vain että kynnen pinta saattaa hieman kärsiä.
-Nämäkään ei kaikkea kestä, olen saanut aikaan muutaman pienen kolon kynsien kärkiin.
-Ilman cleanseria kynnet ovat todella tahmaiset, eli tarttuvat hiuksiin vaikka onkin käyneet uunissa.. meinasin nimittäin leikata etuhiukset kokonaan pois kun olivat kokoajan tiellä tai kynsissä tämän prosessin aikana. :D

Ja mitä minä opin ensimmäisestä kerrasta? Tee hommat pöydällä, valoisassa paikassa. Minulla meni näiden kynsien tekoon n. 1 h, varaa siis kynsien tekoon 2 h. Etuhiukset pinnillä pois tieltä. 8)

3 kommenttia:

  1. suurin osa geelituotteista jättää tahmean pinnan joka pitää poistaa uunin jälkeen :)
    geelilakoissa on eroja, mutta esim pelkkä soak off geeli lähtee poistoaineella ja rapsuttamalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuon ekan asian mie tiiän hyvinkin, mutta juu mä tilasin nuo päällys ja alusgeelitkin soak off geeleinä, mutta eivät lähde mihinkään :o Pitänee ostaa jotkut laadukkaammat joista tietää ainakin mitä ne ovat.. ;D

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista