perjantai 4. marraskuuta 2011

Muutamia neuvoja...

Liittyen kynsiin. Ammattilainen en oo eikä oo kyllä haaveissa mutta ihan pari perus vinkkiä näin alkuun. Oon kuullut useita kommentteja omista kynsistä, mm. pituudesta ja siitä kuinka lakkaan usein. Joten kerron nyt pari faktaa jos haluaa, että kynnet ei näytä erehdyttävästi miesten kynsiltä. :D

1. Usein valitetaan että kynnet katkeaa helposti yms yms. Tähän vaivaan on yksinkertainen ratkaisukeino. Pidä kynnet lakattuina. Se ei paljoa vaadi että vaihdat lakat parin päivän tai edes viikon välein, jos siis haluaa pitää huolta kynsistä. Kynnet ovat jopa kaksi kertaa paksummat, joten kynsien katkeamisen mahdollisuus puolittuu. Tietenkin on tapauksia että kynsi katkeaa oli miten oli.

2. Toinen asia jos haluaa siistit kynnet, on pitää ne saman pituisina. Ei todellakaan ole siistiä että kyntesi ovat kaikki tynkiä, paitsi pikkurillin kynsi joka on ainakin 3 cm. Ei mitään järkeä ja yököttävän näköistä.. Kynnet pysyy paremmassa kunnossa kun niitä lyhentää jatkuvasti.

3. Lyhennä vain viilalla. Kynsisakset voivat aiheuttaa kynsien liuskottumisen, eli aivankun kynnestä kuoriutuisi kerroksia irti. Ja älä missään nimessä pureskele. HYI.

4. Yksi asia mitä itsellekkin pitää usein hokea, on että kynnet ei ole työkalu. Ne eivät toimi ruuvimeisselinä, mattoveitsenä tai lapiona. Ja ihmiset ihmettelee miksi kynnet katkeaa? Voi kristus.

5. Kynsinauhat vaikuttavat siisteyteen merkittävästi. Kynsinauhat kuivuu helposti ja ovat rumat ja korppuiset. Edes hienoin manikyyri ei anna anteeksi rumia kynsinauhoja. Jos et öljyä kynsinauhoja, rasvaa käsiä edes säännöllisesti!

6. Kynsilakat vahingoittavat kynnen pintaa, ja voi aiheuttaa kynnen pintaan jos jonkinmoista röpelöä tai keltaisuutta, niin ehdottomasti tulee käyttää aluslakkaa. Aluslakka tekee ''suojakerroksen'' kynsilakan ja kynnen väliin. Ja pitää kynsilakkaa paremmin paikallaan. Kun teet aluslakasta rutiinin, et pian voi olla ilman sitä :) Jo aluslakka vähentää kynnen katkeamismahdollisuutta.

7. Lakkaamista en ala neuvomaan, mutta suosittelen kovettavan päällyslakan ostoa. Kovettava päällyslakka kovettaa kynsilakan nopeasti, joten ei tarvitse odottaa monta tuntia että kynsilakka kuivuu ennenkuin voit liikkua paikaltasi ilman että kynsilakkaan tulee heti kolhuja.

Itselleni kynnet on harrastus, ja omat kynteni ovat ainoa asia mistä itsessäni pidän, ja nautin kun saan tehtyä kynnet joista olen itsekkin tyytyväinen, ja on ihanaa kuulla pieniä kehuja hienosti laitetuista kynsistä. :) Juuri luettelemia neuvoja en itsekkään aina noudata. Esim usein kynsinauhani ovat törkyn näköiset, mutta yritän kuitenkin pitää niistä huolta :)
Pieni suosikkikynsilakkakollaasi pienen amatööriurani aikana, omat kynnet kaikki ja itse tehty.

Photobucket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti