maanantai 11. helmikuuta 2013

W7 Mosaic + Kuvan vesileimatuto via Photoshoopp!

Töttöröö kaikille. Toinen postaus aika lyhyen ajan sisään, I must be sick! No, tässä nyt kuitenkin pientä ohjetta niihin vesileimoihin sekä W7 Mosaic testissä.

Mosaic on kiva sininen lakka jossa on tummansinisiä ja keltaisia hex glittereitä. Peitti kolmella kerroksella. :) Kiva lakka, mut ei aivan sitä mitä odotin. Mutta kaippa tätä voi kynsillä muutaman päivän pitää. Kuvissa näyttää paremmalta onneksi! Ilo silmälle. :)

 photo DSC_0006-1_zps76400446.jpg


Ja sitten sitä lupaamaani tutoa. En ole ennen tehnyt photoshop tutoa, joten antakaa anteeksi mahdollinen kömpelyys.. Minulla on Adobe Photoshop CS5, mutta nämä kaikki samat löytyvät varmasti vanhemmistakin malleista. 
Yksinkertaisuudessa, tämä on yksi helppo tapa tehdä vesileimoja. :) Luomalla teksti siveltimeksi! Ja tässä photoshop amatöörille muutama kuva. (Itsehän olen ammattilainen.. ;)) Kysymys herää, miksi käyttää vesileimoja? Siksi, että yhä enemmän jotkut kusimulkut varastelevat toisten kuvia väittääkseen niitä omikseen. Vesileimatkaan ei estä kopiointia, mutta hidastavat hieman matkaa, ja kaveritkin tunnistavat kenen kuvia ku on nimi kuvassa. :)

 photo eka_zpsf5ddb31d.jpg

Ensin luodaan tyhjä sivu. Laitoin kooksi mitat, joita käytän blogini kuvissa. Eli perus 600 pikseliä x jotain. Resoluutio 300 ja vaikka 16 bittiseksi RGB väreillä. (Tällä ei kyllä varsinaisesti ole merkitystä)

 photo toka_zpsb131bcd3.jpg

Tekstityökalulla (alempi nuoli) kirjoitat, mitä haluat!
Sitten rajaa rajaustyökalulla olennainen näkyviin (ylempi nuoli)

 photo kolmas_zps2011934d.jpg

Sitten valitse Edit -> Define Brush Preset. Anna brushille nimi ja tallenna.

 photo viides_zpsdaf8a442.jpg

Tadaa, nyt uusi omatekemä brushisi löytyy brusheista (siveltimistä), yleensä viimeisenä! Kokoa muuttamalla saat sen kuvaan juuri sen kokoisen kuin haluat. Käytän mustaa väriä tässä, ja opacityä muuttamalla nimen saa haaleammaksi.

 photo DSC_0013-1_zps77a7c4f1.jpg

Toivottavasti tämä hieman inspiroi teitä vesileimoihin. :)
Ps. Kuvastakin voi tehdä brushin. Ne tosin ovat yksivärisiä niinkuin tekstitkin. :)

8 kommenttia:

  1. Pitäisi itsekkin ruveta vesileimaamaan kuviani blogiin, tosi hyödyllinen tuto. Instagrammissa oon leimannu melkeen alusta asti :) nimimerkkini on mir4mo :)

    VastaaPoista
  2. Help.. mulla oli edit kohdassa vaan "Define Pattern"... enkä löytäny mistään "Define Brush Preset" tai mitään vastaavaa :/
    mulla on koneella Adobe Photoshop 5..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli onko sulla Adobe Photoshop 5 vai CS5? :o Jos on pelkkä vitonen niin se on varmaan aivan liian vanha tekemään brusheja.. Kummallista. Koitan googletella!

      Poista
    2. joo pelkkä 5.0 on, täytynee jossain vaiheessa yrittää ilmatteeksi ladata uudempi :)

      Poista
  3. Heij, kiitos hyvästä ohjeesta vesileimaan! :) Mie oon jo jonkin aikaa haikaillut jonkinlaista vesileimaa omiin kuviini, mutta toistaiseksi oon vaan blogin osoitteen lisännyt kuviin, vaikka haluaisin sellaisen, jossa näkyy blogin nimi, sekä osoite pienellä alla. :)

    Harmillista kyllä, että joutuupi vesileimoja miettimään, mutta minkäs teet, kun jotkut saattavat kuvia ottaa omaan käyttöönsä, väittää omikseen ja levitellä mille sivustoille vaan. :/ Tuntuu, että varsinkin pienempien blogien kuvia löytyy sieltä täältä, jos ei vesileimaa löydy, mutta kyllä isompienkin blogien kuvia näkee välillä väärissä paikoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Se on kyllä tylsää kun toisten kuvia otetaan kysymättä :C

      Poista